31 Januari=)


How`s my pregnancy doing?
                                                                                 


                                                                                Bebisen<3
Idag så gick jag in i v 35+1 (alltså är jag i v 36 enligt datan.) ..Igår var jag hos barnmorskan och lyssnade på bebbens hjärtljud. Min syster var också med och lyssnade. Det är en helt underbar känsla att få höra hjärtat på vår älskling.  Sen så tog vi hp värdet, blodtrycket och jag vägde mig. Allting såg bra ut. Mitt järnvärde har stigit från 112 till 120 =). Usch vikten såg väl inte helt Ok ut har gått upp 20,1 kg sedan inskrivningen i Augusti. Ca 4 kg i månaden. =) Men men motionera som bara den när lill*n kommer ut. Barnmorskan kände och tror att barnet har lagt sig med huvudet ner så det känndes bra att höra. Det är roligt, för nu känner man barndets kropps delar jätte tydligt för det är mer buffar och sånt än sparkar. Igår så kände jag barnets fot jätte tydligt uppe vid mina revben. <3 Underbar känsla. Längtar jätte mycket tills den kommer ut. Jag tänkte att jag och älsklingen skulle åka och handla några bebiskläder nu någon dag. Vi har bara en bebis dräkt och mössa som vi har köpt, annars har vi fått allting.  allting är så spännande, jag vill bara att vårt barn ska komma ut nu när som för vill se hur den ser ut och så vill jag gosa med den=)<3


Uträkning utgår från dagens datum: Lör 31 jan 2009.
Din graviditet startade Fre 30 maj 2008.
Du är på dag 247 av 280. (88,2%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor 1 dag(v35+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 5 mar 2009
Du har 33 dagar kvar till förlossning.

Mammsen
Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större.

Bebisen
Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern.





                                                                                                        Lite bilder från idag på min mage=)

     

   

   

Ha en bra helg kram // Mia


30 januari<3

                                                                               Hejhej allesammans=)
Idag så har jag varit på körskolan, jag pluggade lite teori. Jag gjorde pärmar, de 2 första fick jag 4-5 fel för mycket på för att klara..men sen den sista fick jag bara 2 fel på så den klarade jag. =) ..Kännde mig riktigt glad, nu har jag bara 3 pärmar kvar och vägmärken sen är det data proven som jag ska göra. Men det som jag tycker är viktigast nu är körningen. Sen ikväll så har vi varit på resturang med älsklingens mamma, för hon har fyllt år. Så de bjöd ut oss. Vi var runt 10 personer. Det var jätte trevligt. Jag åt baguette bröd med olika 4 olika dip..Sen till huvudrätten åt jag plankstek med ryggbiff. Riktigt gott. Har aldrig ätit det innan så det var kul att testa något nytt. Sen till efterrätt så delade jag och älsklingens bror på en friterad banan med glass=) ..Det var också jätte gott. älsklingen och jag delade på förrätten sen så åt han fläskfile med pommes & sås ..Det såg också riktigt gott ut. =) Och mätt blev man. Tror det var runt 2 månader sen vi träffade älsklingens mamma och hennes man. Så det var på tiden att vi träffades. Vi får ta och hälsa på men det är ju pendlingen som är jobbigast.  Vi kom nog hem lite över 10, sen så la vi oss och tittade lite på tv =) Som vi båda somnade till. Sen tittade vi på tv i sovrummet men somnade där med. =) Pratade lite med pappa&mamma i telefon, skulle övningskört imorgon men det är snöigt ute så det blir nog inte av, eftersom jag ska öva krypkörning i backe. Störigt hatar snö. 

      Bilder från gårdagen (Suddiga, för vi glömde kameran så fick ta med mobilen. Värdelös kamera på den!!!)
                       

29 Januari<3

How`s my pregnancy doing?            
                                                                                                                          Jag älskar dig älsklingen<3


                                                                                Hejhej alla bloggläsare! =)
Idag så har jag var på körskolan och pluggat lite teori. Gick inte så jätte bra, men tänkte gå dit en runda imorgon och skriva några pärmar =) Hoppas det går mycket bättre imorgon<3  Ja annar så har det väll inte hänt så mycket..jag tog bussen hem vid halv 4.´Jag var sen så fick springa till bussen. Och det är sant jag sprang..Men har verkligen fått lida ikväll. Började med att jag hade ont i magen på bussen hem. Sen har jag knappt kunnat gå nu har haft jätte ont i mitt bäcken. Kan knappt vända mig i sängen bara. Och vi har ingen riktig säng för vi sover på en 120 madrass på golvet, jag undrar hur jag ska komma upp imorgon.?!!  Så vi måste fixa en säng så fort som möjligt. Men det löser väll sig =)..Idag så orkade vi verkligen inte göra mat, så vi köpte vars en hamburgare på macken och det var gott. mötte även min pappa uppe på macken trevligt. imrogon ska jag ta bussen vid 10 tiden med min minsta lillsyster. Hon ska med mig till barnmorskan och lyssna på bebisens hjärtljud<3 Sen måste jag in på apoteket och köpa Järntabletter för imorgon så tar jag min sista. Min svärmor har fyllt år denna veckan så imorgon ska  hon och hennes man bjuda oss och älsklingens bror på middag på en grekisk resturang jätte snällt..  Var ett bra tag sen vi träffade dom så det ska bli trevligt att träffas igen. Tror det var i november vi såg dem senast. Nu ska jag & min älskling snart gå och lägga oss. För han ska upp och jobba imorgon och jag ska till barnmorskan...Så vill lägga mig rätt tidigt idag<3


                                                                                        Bebisen<3
Vår lilla älsklinge var rätt lung i magen imorse, men senare så har den rört sig lite mer. Igår kväll så rörde den på sig ovanligt mycket<3 .. Inatt så sov jag rätt bra..Fast hade lite ont i magen när bebben tryckte med sina små fötter och knän i magen<3 Idag är det exakt 5 veckor kvar tills den beräknas komma ut<3 =) ..Jag hoppas verkligen att den inte kommer senare. Inte nu när man har ont i kroppen. Mitt bäcken är helt smärtsamt..Jag går som en liten anka eller en äldre dam. Det är rätt jobbigt att ta sig fram då. Det är rätt konstigt hur fort det har ändrats från det att jag kände mig hyffsat bra till det att jag har börjat få ont. Jobbigt rent ut sagt. Men nu går jag in i v 35+0 imorgon så det är rätt skönt<3   Fast jag har jätte ont så ångrar jag verkligen inte att jag är gravid, Detta barnet är redan en väldigt stor del av mig fast jag inte har träffat den. Älskar den med hela mitt hjärta, för det är ju min&älsklingens lilla barn<3 Som vi ska älska längre än livet själv<3 ..jag blir så rörd varje gång jag hör hjärtat på vårt älskade lilla barn. Bara att känna den röra sig säger mer än tusen ord.<3  Kommer nog bara ligga och titta på vår lilla älskling i flera timmar när den har kommit ut<3..



5 Veckor kvar tills du ska komma ut<3 Jag&Pappse älskar dig väldigt mycket<3


 v 18 <----> v 34

                            Lite skillnad eller vad säger ni? =) hehe<3

28 Januari

                                                                                            
Jag älskar dig Jimmie älsklingen<3                 Idag är det 36 dagar kvar tills lill*n beräknas komma till oss<3

                                                                       God kväll eller vad man ska säga =)
Idag så övnings körde jag på körskolan och det gick jätte bra=)..Jag känner mig verkligen säkrare med att köra nu.  men jag tänker inte stressa med mitt körkort utan jag tar det lungt. Ska göra så mycket jag hinner nu innan bebisen kommer ut, sen får jag fortsätta några veckor efter det. imorgon så ska jag in och göra lite teori. måste ju göra det med.  Fick tid på måndag&onsdag nästa vecka för att fortsätta köra.  Sen på fredag ska jag & älsklingen fira att hans mamma har fyllt år..De ska bjuda oss på middag och sånt gott<3 Trevligt =) Idag så åt jag hemma hos  mina föräldrar, för de hade potatis,fisk och sås. Jag kom nästan nyss hem till älsklingen. Just nu tittar han på tv och så sitter jag här..Ska snart gå och plugga lite på teorin.

                                                                                            Bebisen.<3
Vår lilla älskling har varit riktigt sprallig idag, men det är super bra för då vet jag att den mår bra i magen. Imorgon så är det 5 veckor kvar tills den beräknas komma. Men mitt inre säger att den kommer senare.  Just nu så har jag börjat må mer illa än innan, därför hoppas jag mer än allt att den tittar ut lite innan eller att den kommer på bf datumet<3  Just nu tycker jag att tiden går jätte snabbt på fredag går jag in i v 35 =)<3  Men på fredag ska jag och min syster in och lyssna på barnets hjärtljud och sånt =)<3

Ha det fint kram //




 
Såhär ser barnvagnen ut som jag och älsklingen ska köpa<3 Jätte gullig<3


Såhär blev det när jag fixade till barnsängen.



Sötast, nu ska vi bara köpa sängkläder också<3


 

såhär ser en trött gravid kvinna ut haha. =)


27 Januari<3

  
How`s my pregnancy doing?                      
                                                                                                                                              Mommie and Daddy


                                                                                      Tjenixen alla!
Inatt så sov min lilla syster hos mig. Det var super trevligt, vi hade riktig tjockis dag. vi åt en massa gotte saker som glass, semlor & mackor med jordnötssmör<3 Innan vi somnade så låg vi och snackade en bra stund. det var jätte trevligt, men däremot har min natt varit jätte hemsk. Jag har varit orolig, haft värk i höften och vaknat jätte många gånger, ca 20 gånger eller något sånt. Sen när jag gick upp i morse vid halv 8 så hade jag jätte värk i höften. Men det blev bra efter typ 20 minuter. Jag och min syster åt frukost sen följde jag henne till skolan, sen gick jag en liten runda innan jag gick hem. Sen skulle jag göra mig klar innan jag skulle iväg till körskolan. Men plötsligt kunde jag knappt andas, kännde mig varm och illamående. Vet inte vad det kan bero på men men säkert helt ofarligt. Jag var tvungen att gå och lägga mig igen innan vi skulle till körskolan på grund utav mitt illamående och känslan av att inte kunna andas. Sen när jag vaknade så mådde jag mycket bättre. Min pappa hämtade mig, sen åkte han, jag & min morbror som också håller på med körkortet till körskolan. Först åkte min pappa med mig när jag körde, men jag var super nervös och spänd så han bestämmde sig för att hoppa av och gå tillbaka till körskolan så jag kunde slappna av lite. Det gick lite bättre då. Men det som jag har  problem med är att backa och krypkörning. annars tycker jag att det går ganska bra. Sen efter körskolan körde vi in till netto och handlade hem en massa mat till mig&älsklingen<3 Sen åkte vi och hämtade min moster hennes barn och hennes ex pojkvän. Sen körde vi hem till mina föräldrar. Sen har jag ätit middag hos dem idag, Fiskpinnar och hemmagjord potatismos. Det var jätte gott<3 Just nu så vilar dem och jag sitter här vid datan. Älsklingen kommer inte hem förrens vid 9-10 tiden. Han är uppe i göteborg och arbetar. Saknar han jätte mycket just nu<3 Längtar tills han kommer hem.  Ikväll så kör min pappa hem mig. Tycker inte om att vara ensam och jag älskar att vara hemma hos mina föräldrar så det är bra att jag kan vara här och hälsa på dem. Tänkte jag skulle lägga in bilder på spjälsängen och vår lägenhet lite senare=)..

                                                                                       vår lilla bebis
Idag så har den varit rätt lugn, men när jag övningskörde ville den inte vara med. Då kändes det som om den försökte gräva sig ut ur min mage!<3  Idag är det 37 dagar tills vår lilla kommer hoppas jag<3 Känner att jag snart inte orkar mer, vill bara att den ska komma snart. Jag har så svårt för att sova och jag har värk i kroppen. Jobbigt.
Men sen när jag tänker på vår lilla älskling så glömmer jag allt som är jobbigt<3 Längtar som tusan nu tills den kommer.
Jag känner ingen direkt räddsla inför förlossningen, men det känns som att jag inte har tid att tänka på det. just nu vil jag bara ha ut den óch då struntar jag absolut i smärtan =) Jag tror att det kommer att gå bra på förlossningen<3

Ha det bra kram



37 dagar tills lillan kommer<3<3 Du får gärna komma ut nu snart, det gör absolut ingeting ;) Vi älskar dig<3


Tjockis mamma nummer 1<3 Jag har redan gått upp ca 19 - 20 kg Sedan inskrivningen i augusti =)
Jag saknar min älskade jimmie älskling<3 ..Vi ses i kväll gullet ;) hehe<3 // Din mia






26 Januari<3

                                                                        Hejhej alla bloggläsare & övriga som tittar in=)
Idag så vaknade jag runt 10 =)..Rätt lagom tid om ni frågar mig. Jag började storstäda eller ska jag säga Boade i lägenheten. Jag har städa alla garderober och barnkammaren, sen satte jag upp något sorts prinsses nät ovanför bebisen säng. Nu är jag helt döds trött. jag började städa runt 1 och slutade  17:30..Sen vid halv 2 kom min syster hit efterskolan. Älsklingen är uppe och jobbar i Göteborg, och jag gillar inte att vara själv det är tråkigt. Så min minsta syster sover här vilket jag tycker är jätte kul. När vi skulle gå ut med soporna efter att jag hade städat gick vi nog ut med 9-10 påsar.  Men det är skönt nu har jag verkluigen rensat ut allt skit. Vi åt macaroner och köttfärs gratäng som jag har gjort. Det var gott. Sen ska vi snart göra semlor.. .Snart ska vi titta på film och äta glass , så det blir en riktig mysig kväll=) ...Imorgon ska jag övningsköra och min pappa ska med, det ska bli kul<3 Usch när jag hade maten i ungen så brände jag min hand jätte mycket, har ont och tappar lite skinn. Men det går väll över om några dagar hoppas jag.Nä nu ska vi göra semlor och sånt  =)<3

                                                                                     Bebisen
 <3
Har sovit nästan hela dagen när jag har sprungit fram & tillbaka som en dåre när jag har städat.Men jag har ändå känt den röra på sig. nu sparkar den inte så mycket det är mer buffar där inne. Men den börjar bli stor nu. Idag är jag i v 34+3 ..Alltså är det 38 dagar kvar tills den är beräknad att komma. Min syster tror att den kommer den 8:e Mars Så vi får se. Jag tror den kommer 2 veckor efter bf. =) Men hoppas på 1-2 veckor innan<3 idag har jag och min syster rensat lite bland barnkläderna, vilka som ska tvättas och vilka som jag ska ha med mig in på bb. Igår så pratade jag och älsklingen om att det snart är dax att packa bb väska. Tänkte göra det runt v 37 eller något sånt. Ja annars finns det väll inte så mycket att säga. Mer än att allting har gått bra än så länge och vi får hoppas att det gör det även på förlossningen.
Nu ska jag äta glass gottit<3



 
Idag är jag i v 34+3 ..Och det är 38 dagar kvar till beräknat bf <3 Längtar järnet nu<3

25 Januari<3


Lite som har hänt nu under graviditeten.
[x] Graviditets testet visade possitivt
  ---------- [17 juli - 2008 ]  
[x] Inskrivningen            ---------------------------------[25 Augusti- ]   
[x] Ultraljud                          -------------------------------[6 Oktober]     
[x] Mödravårdcentralen      ----------------------------  [9 Oktober]     
[x] Försäkringskassan, lämnade in om föräldrapenning  ---- [22 Oktober]
[x] Mödravårdcentralen        -------------- ----------------------------- [17 November]
[x] Föräldrakurs Jag+Pappan<3  --------------------------------------[3 December]
[x] Glukosprov   -------------------------------------------------------------[9 December]
[x] Mödravårdcentralen -------------------------- [2 Januari 2009]
[x] Föräldrakurs         --------------------------------[13 Januari 2009 ]
[x] Föräldrakurs         --------------------------------[19 Januari 2009]

Ska ske!
[ ] Mödravårdcentralen     ----------------------------------[22 Januari]
[ ] Vårt älskade lilla barn beräknas att föddas ----[5 Mars 2009



                                                                                     
                                                                             Hejhej på er alla<3
Idag så har min dag varit väldigt lungn<3...Började med att jag spelade lite på Sevengames =) ..(Min vardags syssla nuför tiden) sen ringde min faster som bor i Hästveda och frågade om dom kunde komma hit idag. Alltid lika trevlig med lite socialt umgänge. Så dom har varit här och hälsat på, vi bjöd dom på middag. Jag lagade Potatis, kyckling och sås. Sen gjorde jag även en sorts dressing till det..Mycket gott med mat. Annars har vi mest tagit det lungt idag, snackat och lite sånna saker. det är så trevligt när de kommer hit, de har en son som är 3,5 månad. Blir ännu mer otålig när man ser det söta lilla barnet. Vill bara att vårt ska komma ut snart<3 Sen nu på kvällen pratade jag lite med min syster i telefonen. Hon höll på med lite omvårdnads uppgifter (Diabetes) ..Vilket jag är jätte duktig på nu när jag precis har gått på komvux och 1 år i ettan på gymnasiet. Så har haft mycket uppgifter om det. Så hjälpte henne lite med de frågorna. Imorgon ska min älskling åka till Göteborg och jobba, han ska även sova där uppe. Jag som har blivit så himmlans sällskaps sjuk var tvungen att fråga mina systrar om dom eller någon av dem ville sova hos mig. Min minsta lilla syster ville sova här, vilket gjorde mig jätte glad<3 Annars är jag så sysslolös och känner mig ensam. Hatar när man är själv det blir så osocialt. sen på tisdag&onsdag ska jag Övningnsköra på körskolan, min pappa ska följa med mig denna gången. Hoppas att det går bra, men det ska nog inte vara några problem. Sen på fredag ska jag till barnmorskan på förmiddan och på resturang på kvällen med älsklingens mamma, hon fyller år nu i januari så vi ska fira henne där. Eller ja hon bjuder oss på mat, gott ska det bli...=) 

                                                                                             Bebisen<3
idag så har den inte varit lugn alls, men det är så härligt att få känne de små fötterna trycka i magen, och den trycker riktigt mycket. Jag tror nästan att den är påväg ut<3 Det är så spännande nu, undrar verkligen vem vår lilla älskling är och hur  H*n ser ut<3<3 Snälla älskade lilla älsklingen, kan du inte komma ut snart =) <3 Måste få se dig och få hålla dig i min famn. Detta är nog en av de åren man inte ser fram emot något lika mycket som den lilla<3 Tänker inte änns på min födelsedag. Mina tankar är bara hos vårt lilla barn<3. Förlossningen oroar mig inte, men en sak som oroar mig lite är hur min mage kommer att se ut efter förlossningen. Tror inte att det kommer att vara en vacker syn!!! Men det är bara till att träna och ut & gå mycket med barnet när den kommer ut<3  Idag är det 39 dagar kvar<3 Äntligen är vi under 40 strecket=) Den känslan går knappt att beskriva kan bara säga att det känns SKÖNT =)<3


Ha en bra kväll //   *+. +*


 

39 dagar kvar av graviditeten<3



Tror ni det ligger en flicka eller en liten pojke i magen??<3 =) Komentera gärna.


24 Januari<3


baby development pregnancy calendar                ¨
 En gammal bild på Oss<3 40 Dagar kvar tills vi blir föräldrar<3 Vi längtar som tusan<3


Idag så har det varit en bra dag, min syster sov här inatt. Sen så imorse när vi vaknade så gick älsklingen och köpte lite bullar till frukost. Köpte även lite chocklad till oss, Tack älsklingen ;) Sen så har vi städat lägenheten och tittat på tv och umgåts alla 3. Jag och min syster åt semla och äppelpaj med vaniljsås som blev över sen igår..Det var super gott. Sen så ringde min mamma och sa att dem skulle köpa kina mat, de undrade om vi ville ha för isåfall kunde de köpa hem till oss. Det slutade med att vi alla satt hemma hos oss och tittade på film och åt kina mat. Älsklingen och pappa satt och drack lite vin medans vi andra drack läsk<3.. Jätte trevligt hade vi. Sen hade dem även köpt med lite godis och sånt gott. Tycker det blev en väldigt lyckad kväll<3 Dem körde nyss hem, nu ska jag och älsklingen kolla på en film till så vår myskväll fortsätter<3 Ja annars har väll vår dag varit otroligt lugn och skön. Jag behöver det nu innan förlossningen. Inatt så hade jag min västa natt under graviditeten, jag har haft riktig värk i höften och kännt mig jätte orolig<3  Men när jag vaknade på morgonen så känndes allting mycket bättre. Får hoppas att jag sover bättre denna natten. Nu ska vi titta på film&mysa<3

Bebisen har varit rörlig idag. så skönt att känna den. Älsklingen kände nog den lillas knä idag, det var något vasst som tryckte upp min mage<3 Sen så testade min mamma med en ring på magen, för att se om det blir en pojke eller flicka. Det visade en flicka, men sen får vi ju se om det stämmer eller inte.<3 På något sätt så önskar jag ibland att man hade tvillingar en pojke och en flicka för det hade varit kul med båda och. =) <3


kram //


Lite bilder på mig och min älskling. De är lite mer än 1 år gammla<3 Men jag gillar dom mycket.<3

 




Min tjocka mage<3 40Dagar kvar idag<3 LOVE IT<3












23 Januari<3

                                                                         
How`s my pregnancy doing?

       
                                                                                Hejhej alla<3
Idag så vaknade jag runt 11:30, behöver ju sova ut så mycket som möjligt nu innan bebben kommer<3 .. Nu har man precis ätit frukost & tagit järntabletten ..Men känns ändå som om järntabletterna inte hjälper mig. Men försöker äta frukt och grönt så att jag höjer mitt järnvärde.  Just nu är älsklingen och jobbar, men han slutar tidigt idag (14:00) Skönt.. Älskar att ha han hemme fast jag vet att han måste jobba om vi sk kunna leva. Längtar tills man själv börjar jobba en dag och kan hjälpa han. Inatt så sov min syster här, just nu är hon iväg på praktiken, men kommer hit vid halv 2 för bussen går inte förrens kvart i 3. men det tycker jag bara är kul. Sen ska mina föräldrar och hon på bio ikväll och då ska min minsta lilla syster sova här<3  Alltid lika trevligt..Hon tycker inte om och sova själv så sa hon till mig att hon kunde sova på ett täcke på golvet. Men det skulle jagb aldrig tillåta. Tänkte fixa så att hon ligger på en madrass bredvid oss inatt. Vi får se...<3 Snart ska jag gå upp till affären och köpa lite smör och sånna saker.  Ska försöka fixa så att vi kanske kan hämta sängar denna helgen. Vi behöver jätte mycket en större säng. Just nu har vi bara en madrass på golvet vilket känns otroligt jobbigt, kan knappt komma upp längre. Så tänkte ringa och fråga en tjej som sa att vi kunde få en 180 säng av henne, om vi kan hämta den. Ja annars så händer väll inte så mycket denna helgen, vi ska nog bara sova ut och ta dt lungt<3 .. Snart så ska min lilla kusin Theo döpas, spännande<3  Det har snöat lite imorse, så nu är här snö igen! Kallt.
 
                                                                                             Bebisen lilla<3
ja idag så går jag in i vecka 34 <3 Nu är det inte alls lång tid kvar tills vår lilla underbara älskling födds<3 Längtar otroligt mycket tills den ligger i min famn på BB<3 Jag längtar även efter att få se älsklingen hålla om sitt lilla barn=) Jag har ingen som helst anning om vilket kön vår lilla älskling har, så det är super spännande, Men det som är mest spännande är ändå den lillas utseende. jag är jätte nyfiken!!!!!!!!! Vill veta nu hehe<3  Nu har vi nästan allting till den lilla, det ända som fattas är vagnen, bilbarnstolen & badbalja<3 =) Sen lite små saker. Men vi har redan bestämt att vi ska köpa min fasters vagn. Den är blå & jätte söt<3 ...Idag så är den lilla rätt rölig, vilket jag älskar<3 Hade en jätte hemsk dröm om att jag fick Missfall, Jobbigt. Men jag tror att allting ska gå bra nu<3 Jag tycker inte att min mage är så stor för att vara i v 34. Men nu har jag en  rätt smal mage i vanliga fall. Men för min del så är det skönt, har inte så jätte mycket problem med att gå och smärta i ryggen. Ibland har jag lite ont när bebisen ligger och trycker på mina nerver men annars så känns allting bra. Har klarat mig från foglossning och sånt än så länge.


Vecka 34

Barnet:

Ca 2-2.5 kg tung och omkring 44 cm lång. Foten är 6-7 cm. Det finns 1 liter fostervatten i hinnsäcken. Barnet reagerar på mammas och pappas röster. Sugreflexen är tydlig, en del barn suger på tummen. Ögonens pupiller kan vidgas och dras samman. En del forskare menar att barnet redan nu har en förmåga att fokusera blicken. Det skiljer på ljus och mörker och uppfattar därmed dag och natt.

Mamman:

Nu är magen så stor att din navel kanske buktar ut i stället för in. En del kvinnor har fått en brun pigmentrand, linea nigra, mitt på magen från naveln och ner till blygdbenet. Den bleknar efter förlossningen och försvinner i de flesta fall helt. För många kvinnor och män känns tanken på sex och samlag väldigt avlägset och främmande med den stora magen. Andra, såväl kvinnor som män, får en ökad lust och njutning när de är gravida. Påminn er om att sex inte alltid behöver innebära samlag och att det finns andra sätt att ha det skönt tillsammans på. Men samlag kan aldrig skada barnet. Det är heller inte farligt om du efter en orgasm får sammandragningar eller en lite molande känsla, som diffus mensvärk. Det är över huvud taget vanligt med en del förvärkar vid den här tiden i graviditeten.




Ni får ha en bra helg allesammans // Kram  



                                                                             Lite magbilder från idag<3

Tjockisbild, från sidan =)


Jag tycker att min mage ser så rund ut framifrån som en stor badboll eller något =)<3


Där i den magen ligger vår älskade lilla bebis..We always gonna love you who ever you are<3


Min mage<3 ..Denna tröjan fick jag av min mormor i julklapp<3 Jätte mysig att ha på sig / Tack så mycket mormor<3

 
Var bara tvungen att lägga upp en bild på mitt ansikte, jag har börjat lägga på mig lite där med. =)

22 Januari<3

                                                                                         Tjenixen alla! <3
Inatt så sov mina älskade småsystrar här=)..Blir så glad när dem kommer hit. Igår så tittade vi lite på skräckfilm & åt lite popcorn<3 ..Sen så idag så vaknade jag när älsklingen satt och åt frukost runt 6 - tiden ..Sen kunde jag inte somna direkt när han hade cycklat till jobbet. Sen vid halv 8 skulle jag upp och väcka min minsta lila syster som skulle till skolan..Så först fixade jag frukost till henne sen följde jag henne till skolan. Sen gick jag & min andra syster en runda och sedan hem. Sen somnade jag om, var/är riktigt trött idag. Min flitiga syster städade hela köket
(Tack sandra verkligen tacksam<3) ... Sen har vi varit och handlat mjölk,bröd, äpple och vaniljsås. Tänkte Göra äppelpaj idag, Det är så underbart gott<3  snart ska min syster gå & prakitsera på äldre boendet. Sen kommer hon hit ikväll när hon slutar. Nu vid 4 slutar älsklingen och då ska vi tvätta...Har tvätt tid klockan 4! ..Tråkigt men det måste göras det med. Tänkte fixa till lite korvstroganoff idag<3  just nu sitter jag och lyssnar lite på Elvis Presley " Suspicious Minds"  ..Tycker att han är bra, det gör nog bebisen med för den rör sig<3 


                                                                                                     Bebisen! 
Idag har den varit rörlig i min mage, det är jätte skönt att känna det lila livet<3..Då vet jag att den mår bra<3 Idag är det exakt 6 veckor kvar till den är beräknad att födas<3 Längtar som en galning nu, såg att den tjejen som gick i min klass på komvux har fått sin lilla tös nu. Kul för henne att äntligen få träffa sitt barn. Nu är det snart min tur att få träffa vårt barn. Ska bli så underbart att bara få hålla om det lilla livet och pussa den och bara gosa<3 Fast jag inte har träffat den ännu så älskar jag den redan med hela mitt hjärta, kärleken till detta barn går inte att beskriva. Den äger redan mitt hjärta nu&föralltid<3 ..Jag och Älsklingen kommer verkligen att ge den all vår kärlek. <3<3 Förlossningen skrämmer inte mig så mycket, visst jag vet att det kommer att göra ont. Men man får ju något bra för det. Känns verkligen bra att Älsklingen,  mina föräldrar, syskon och släckten finns här för mig<3 Det betyder så mycket. Idag blev det inte barnmorskan för hon var sjuk, så jag fick en tid nästa fredag istället..men det går bra det med för jag känner mig bra. Idag är det 42 dagar kvar tills lill'n kommer<3  måste bara berätta att igår så kännde båda mina systrar bebisen<3..Dom såg även när den lilla flyttat omkring så hela magen rörde sig<3 Känner mig så glad att dem har fått uppleva det<3


Ha en bra dag kram //


 
42 dagar kvar<3 we love you baby, and that is a thing we always going do<3


 
Igår hade vi myskväll med mina systrar<3 Tack så mycket<3


 
Sandra min söta lillasyster<3 Älskar dig mer än allt  gumman<3


Emmy Min minsta lillasyster, Så söt som få<3 älskar dig mer än allting lilla gumman<3

 
En av dem sakerna som jag älskar mest i denna världen är min älskade Älskling, Jimmie
<3 Jag älskar dig älsklingen<3


Mina föräldrar<3..
Ni hjälper mig verkligen att klara av denna världen, jag älskar er så mycket<3 är så tacksam för att ni blev mina föräldrar<3 kunde aldrig fått några bättre<3



Tack för att ni finns i min värld jag älskar er mer än ni någonsin kommer att förstå<3 Kommer alltid att finnas här för er alla<3 // Er Mia


21 Januari<3

                                                                                            Hejsan Bloggläsare!=)

Idag så har jag varit och övningskört på körskolan igen. Jag själv tyckte att det gick bättre än förra gången, men visst jag har jätte mycket kvar att köra! Men vi tar får ta dt som det kommer. Jag övade på att krypköra, Starta bilen i en backe och backa. =) ...Det var jätte nervöst att baka är ju inte van vid att köra normalt och sen titta åt ett helt annat håll mm. Lite läskigt. Men det är bara att köra & lära sig. vill jätte gärna ha mitt körkort till sommar.  Jag ska övningsköra nästa gång på tisdag&Onsdag nästa vecka. Vill köra så mycket som möjligt innan bebben kommer ut. Så jag tänkte köra 2 ggr i veckan nu tills den kommer. Ska nog in imorgon efter att jag har varit hos barnmorskan och skriva pärmar. Måste ju öva mycket på teorin också.  Men det blir nog bra i slutänden. 
Ja annars så ska jag inte göra så mycket idag, tänkte laga god middag idag. det blir kyckling,ris & Jordnötsås. GOTTIT=) .. Ska höra med älsklingen om han orkar gå en liten runda med mig ikväll.. Nu ska jag gå och laga mat till min älskade älskling<3 

                                                                         Bebisen! <3
Idag har den lilla rört sig mycket och det känns väldigt bra<3 ..Man blir nästan helt galen om man knappt har kännt den lilla älsklingen på några dagar, moderskänslorna har man ju fått för längesen<3.. Så därför blir man helt ängslig. Men men Idag så är den piggare, den har ju precis som oss människor trötta dagar. Men det kan jag förstå dem gör ju inte så mycket där inne. Imorgon är det 6 veckor exakt tills den är beräknad att komma ut. Tiden flyger iväg var tog alla de 280 dagarna vägen. =) tur man inte är som en elefant som har bebisen i magen i 2 år, då hade man varit jätte tjock. Tänkte jag skulle prata med min faster om jag kunde köpa barnvagen snart, hade varit kul och få titta igenom vagnen riktigt noga innan lilla älsklingen kommer ut. <3 just nu känns det inte som om man har några kompisar kvar, men dem kommer säkert när den lilla är född. Det viktiga är att min familj & mina släktingar finns här hos mig. Imorgon ska jag vara hos barnmorskan 10:45 ..Då ska jag väga mig och ta blodtrycket och mitt hp värde, sen ska vi lyssna på Lill*ns hjärtljud<3 Kollade lite på ultraljudsbilden idag, Jag älskar verkligen vår lilla<3 Den är så söt. Det är spännande för vi vet inte om det är en liten pojke eller flicka<3, Givetvis älskar jag den lika mycket vilket som men man är ändå jätte nyfiken. Det är rätt kul för när älsklingen lägger sitt öra på magen för att lyssna efter barnet så sparkar den han på örat. Den har sparkat min faster på örat med=) ..Sen igårkväll fick älsklingen en massa sparkar i magen av den när jag kramade honom hehe=)<3 Bebisar brukar kunna sparka på revbenen, men den har varit snäll mot mig<3 Jag har bara fått lite tryck på revbenen.=) Undra hur mycket vår bebis väger igentligen=) ..Tänk så kommer det ut en bebis på 4,5 kg elle något hehe=)..Hade varit gulligt med en liten knubbig bebis<3 Undra vilken hårfärg/ögonfärg den får<3




Ha det bra .. Kram //            

 Börjar bli rund&go i ansiktet hehe=)

 Magen växer för fullt. Idag har jag gått 33 veckor & 5dagar<3 =) Bara 43 dagar kvar tills lill*n kommer<3 Längtar så efter vårt lilla kärleksbarn<3



Jag är så nyfiken hur vår lilla älskling kommer att se ut<3 =) Men jag vet en sak och det är att i mina ögon är den alltid min lilla ögonsten<3

            +                     =        


20 Januari<3

How`s my pregnancy doing?

                                                                                Hejhej!
Idag så vaknade jag tidigt. Var rätt skönt för jag har hunnit göra rätt mycket idag. Började med att sitta vid datan sen gick jag och åt lite frukost. Sen har det varit jätte soligt och härligt väder idag så jag var ute och gick i en halvtimme. Det var jätte skönt, men det känns ju att det ligger en tung bebis i magen<3 =)Sen har jag städat vår lägenhet. Dammsuga kunde jag inte för det började nästan brinna i vår häromdan. Men det blev ändå rätt rent i lägenheten. =) sen så lagade jag middag. Jag rev morötter,potatis och blandade i ägg. Sen stekte jag det. Vi åt det med lingonsylt och sallad. Det var jätte gott. Tänk igentligen vad mycket man tjänar på att göra middag hemma, denna middan kostade max 40 kr för både mig och älsklingen.  Min svärmor fyller år  27 Januari och det ska vi fira. Hon bjuder ut oss på resturang. Gott , hoppas att jag inte ruinderar henne nu när man äter hur mycket som helst! =). Känner att jag är hungrigare nu än innan.
Idag har vår lilla älskling rört sig mer, började känna mig lite orolig eftersom den har varit mycket lungnare än vad den brukar vara. Men känns mycket bättre nu. Imorgon ska jag övningsköra med körskoleläraren. Min mamma ska åka med oss. Tycker det är så himmla kul att köra fast jag är ju lite rädd nu i början. På torsdag så ska jag till barnmorskan på kontroll hon ska lyssna på barnets hjärtljud och lite sånna saker<3. Nu ska jag och älsklingen gå och köpa gottis, för vi ska mysa&kolla film sen. 


Lite som har hänt nu under graviditeten.
[x] Graviditets testet visade possitivt
  ---------- [17 juli - 2008 ]  
[x] Inskrivningen            ---------------------------------[25 Augusti- ]   
[x] Ultraljud                          -------------------------------[6 Oktober]     
[x] Mödravårdcentralen      ----------------------------  [9 Oktober]     
[x] Försäkringskassan, lämnade in om föräldrapenning  ---- [22 Oktober]
[x] Mödravårdcentralen        -------------- ----------------------------- [17 November]
[x] Föräldrakurs Jag+Pappan<3  --------------------------------------[3 December]
[x] Glukosprov   -------------------------------------------------------------[9 December]
[x] Mödravårdcentralen -------------------------- [2 Januari 2009]
[x] Föräldrakurs         --------------------------------[13 Januari 2009 ]
[x] Föräldrakurs         --------------------------------[19 Januari 2009]

Ska ske!
[ ] Mödravårdcentralen     ----------------------------------[22 Januari]
[ ] Vårt älskade lilla barn beräknas att föddas ----[5 Mars 2009]

 ha det fint gott folk =) //  


 Skönt väder idag<3

19 Januari<3

                                                                               Tjena alla! =)
Idag så började med att jag & min älskade mamma åkte till klippan för att besitka bilen. Den är en vovlo som är snart 30 år gammal, de blev nästan lite förvånade när vi kom med den. Den gick inte igenom men det var bara 3 små fel. De var rätt impade att bilen klarade sig så bra för att vara så gammal. =) ..Sen efter det körde vi till skolan och hämtade min syster för vi skulle köra till city gross. Så jag handlade hem rätt mycket mat. Det är bra för det behövdes. Sen åkte  vi hem. Idag så lagade jag&Älsklingen mat. Eller ja det var mest älsklingen men jag hjälpte till. Skönt att ha en kille som hjälper till med maten för det är inte alltid kul att stå vid spisen=). vi lagade Korvstroganof, Potatismos och Vitlöksbröd. Det var super gott och mättande. Vi frös ner mat som vi bara kan värma sen. Det är ju inte alltid man orkar laga mat. På onsdag ska jag och mammsen till körskolan igen och övningsköra 11:40.   Ska bli så kul att få köra igen, har ju längtat nu. Sen på torsdag så ska jag till barnmorskan på en kontroll.  får hoppas att allting är bra med den lilla sötnosen<3



                                                                                       Bebisen!<3
Bebisen har varit jätte lugn nu i 3 dagar, det är rätt jobbigt. Men säkert helt normalt. Men ska till barnmorskan på torsdag så då ska vi lyssna hjärtljudet och lite sånt. Nu märks det att det inte är så många veckor kvar, man har ont, svårt för att röra sig mm. Men det är mindre än 7 veckor kvar nu. Alla tycker min mage liknar en pojkmage, men skenet kan bedra=)..Nä vi får se vd det blir. Huvudsaken är att vår lilla älskling är kry. Det är det ända viktiga. <3  Idag är det 54 dagar kvar av graviditeten.=) ..Nu börjar man att räkna ner<3  Måste övningsköra så mycket som möjligt nu innan  den lilla födds. Det är kömpigt med min trötthet men det ska väll funka! ingeting är omöjligt=) just nu snurrar det runt mycket i mitt huvud, jag undrar när bebisen ska komma,  Hur den ser ut och lite såna saker<3 

Ha en bra kväll //   



 Tack för att du finns i mitt liv älskling. =)

 v 16

 v 33

18 Januari<3

                                                                 Godmorgon! =)
Igår så hade jag och min underbara älskling myskväll<3 ..Vi tittade på massa filmer och åt gott. Jag gjorde kyckling, potatis & Sås. Det var jätte gott. Gjorde någon sorts röra som jag la in i kycklingen som jag sedan satte in i ungnen igen=)..Sen tände vi jätte mycket ljus och rökelser i lägenheten, så det kändes så harmoniskt. Jag blir så lung på något sätt.
Så vill bara tacka älsklingen för en underbar kväll<3
 
Idag så vaknade jag rätt tidigt runt halv 11. Jag och älsklingen gick och köpte bullar, jag kunde inte hålla mig! Var bara tvungen att köpa en stor gräddig semla<3 =) Det är så GOTT
Det blev en rätt lyxig frukost inte alltid man äter bullar&semla till frukost! Idag ska jag bara ta dt lungt och inte anstränga mig på något sätt.  sitter och tänker lite på vilken mat man ska göra idag, men blir nog bara fiskpinnar. Orkar inte göra något jobbigt idag.

Idag har beisen varit otroligt lungn, jag kände den lite i morse innan jag gick upp. Men den sover nog i magen. Igår var den jätte lungn hela dagen och rörde sig mer på kvällen sen. Det blir nog en liten natt bebis. =) Men det gör ingeting. <3 Jag önskar att den lilla bara kunde komma snart, det är så jobbigt nu när magen är större. Den är i vägen sen gör det ont ofta när magen töjs ut.  men ska bli så skönt när den tittar ut.Jag tänker hela tiden på hur det kommer att vara när jag är ute och går med vår lilla älskling, jag längtar tills jag får köra runt den i vagnen<3 Ska bli så kul att ¨få ge all min kärlek till min&älsklingens lilla bebis<3 Jag kan inte änns föreställa mig hur den kommer att se ut.<3 Nyfiken på allting nu. Vill ju veta hur den ser ut, vilket kön  och lite sånna saker<3  Nu ska jag bläddra runt lite på Gravid sidor. =)

ha det fint // Mia





                                              Lite bilder från vår mysKväll<3

                                

                                 

                                 

                                  

17 Januari<3

                                                                                  Hejhej alla!
Idag så skulle vi hämtat ny säng, men det hade blivit helt misstolkat allting så när vi kom dit så trodde dom bara att vi skulle ringa ocbestämma dag idag. Så vi får hämta dem en annan dag! Men det finns inget att göra åt det..=) Min syster gick hem till oss idag, så vi har bakat lite kladdkakor och sånna saker<3 ..Smeten är det godaste tycker jag. ikväll ska jag och min underbara älskling ha Mys&film kväll<3 ska bli så mysigt<3...Snart ska vi ut och göra lite middag. Idag ska vi göra kyckling,potatis,sås & persilja röra=) ..Annars så vet jag inte alls vad som händer denna helgen. Jag är så sugen på att flytta ner i lägenheterna som är bredvid vår, så jag tänkte ringa till hyresvärden och fråga om lite priser och storlek mm. Sen kanske jag ställer oss på kö om det låter intressant..=) det hade nästan varit mycket bättre för där har man egen ingång och det bästa av allt där finns badkar & en liten uteplats! <3   Men jag storm trivs i vår lägenhet så jag har absolut inget emot om vi inte skulle flytta. Vi har fått det riktigt mysigt nu<3  Nä nu ska jag gå och laga middag ha det fint alla<3 =)

// Mia

 47 dagar kvar idag<3 =)

16 Januari<3

                                                                                                       God morgon!
Jippe idag är det fredag, fast det är helg för mig varje dag nu men gillar ändå fredagarna bäst.
Idag så var jag tvungen att gå upp runt 08:15, Världens tröttatse tjej Godmorgon!!!! Haha är ju så van vid att sova till 11-12 tiden<3 Men jag gick iallafall upp till någon nytta, vaktmästaren har fixat sovrumsfönstret...Där var ju alltid lika kallt som i ett kylrum! Men det var inte konstigt det blåste in från fönstret. Men nu är det fixat och klart=) LYCKLIG
det viktigaste är att det är varmt när vår lilla älskling födds, inte en chans i världen att jag tänker tillåta den att frysa.
Ja idag blir det väll städning och jag tänkte gå ner i källaren och sätta upp en tvätt tid. Om det finns någon. Ja idag ska jag plugga lite på körboken tänkte jag, ska övningsköra på körskolan igen på Onsdag nästa vecka. Längtar jätte mycket redan. Måste bara ta tag i teroin också. Men man lär sig rätt mycket genom att prata med körläraren. Jag hoppas att mitt körkort ska vara klart tills sommaren, helst tidigare men vi får se. ska övningsköra så mycket som möjligt nu iallafall! 

                                                                                                          Bebisen<3
Idag så går jag in i v 33=)..bara 7 veckor kvar igår för jag är beräknad att få den lilla en torsdag<3 ..det känns som om magen har växt flera cm på bara 1- 2 veckor! Den har blivit jätte stor. Sen har jag fått läskiga vristningar på magen. Gillar inte det men jag får leva med det, menar magen töjs ju hela tiden så vad hade jag förväntat mig!. ..Jag får ju något bra för det<3 Igår så sparakade vår lilla älskling som bara den, idag känns den mer lung. Asså jag är super nyfiken nu på hur den ser ut och vilket kön det är<3..Jag vet inte vad det blir, men en sak är jag nästan säker på och det är att det blir ett livligt barn eftersom den kan hålla igång som en torktummlare inne i magen=)..<3 Måste bara klaga en gång, Jag är så himmla trött så det inte är sant!!!! Men jag har inte haft ont i höften nu när jag har en kudde vid benen så det är underbart. Men om jag klagar för det lilla ska jag bara vänta tills förlossningen.
Gud vad jag längtar efter att få hålla i vår lilla bebis och bara ge den all min kärlek<3..Det är svårt att vänta vill igentligen bara att den ska ploppa ut nu!! Men det är ju ändå 7 veckor för tidigt!.Men hoppas verkligen att den kommer när den är beräknad orkar inte gå över med 2 veckor.
<3 We love you baby more than anything in this world<3

Ha en bra helg alla!! // Mia

 Lite Bebis fakta<3
Uträkning utgår från dagens datum: Fre 16 jan 2009.
Du är på dag 232 av 280. (82,9%).
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 5 mar 2009
Du har 48 dagar kvar till förlossning.

Vecka 33

Barnet:

Vikt runt 2 kilo och 43 cm lång. Inlagringen av underhudsfett sker med ca 250 gram per vecka, musklerna utvecklas också. Lagunohåren börjar försvinna, huden slätas ut och är inte längre så rynkig som tidigare. Dess förmåga att reglera temperaturen har mognat. Barnet kan svettas, något för tidigt födda barn inte kan. Därför är dessa mycket känsliga för kraftiga temperaturväxlingar. Barnets organ är nu färdigutvecklade så när som på lungor och andningscentrum. Du kan, om du inte är väldigt överviktig, känna barnets olika kroppsdelar från utsidan av magen. Kanske kan du greppa om en liten fot? Barnet kan vid den här tiden i graviditeten ha lagt sig med huvudet ner i bäckeningången. Brukar ditt barn hicka? Du kan känna hur hela magen rycker till och hur det upprepar sig. Efter den här veckan kan barnets rörelsemönster ändra sig något som en följd av att det börjar bli väldigt trångt inne i livmodern.

Mamman:

Livmodern fyller en stor del av din mage och det kan för många vara svårt att få plats med en hel måltid åt gången. Ät lite och ofta i stället. Har ni pratat om hur ni vill göra med föräldraledigheten? Den blivande mamman kan börja ta ut ledighet från 60 dagar före beräknad förlossning. Det är ofta välgörande att vara ledig några veckor innan barnet skall födas. De flesta mår väl av att få en liten tid för sig själva och i lugn och ro få ställa om sig från ett yrkesverksamt liv till livet som mamma och förälder.


Gravid bilder 16/1-09 (v 33)






















<3..15 Januari...<3

Inatt sov jag hos mammsen&Pappsen=).. Det var kul, sen så idag vid 6 så åkte jag med pappa i lastbilen. Sen har vi tömt container hela dagen och sånt, det har varit riktigt skoj faktist. Vi åt hemmalagade köttbullar med mos i Varalöv (Ängelholm) ..Tycker det har varit jätte trevligt idag för jag älskar att åka lastbil. Men men nu är jag hemma hos älsklinge det är skönt det med, saknade han när jag inte sov hemma är ju van att alltid vara tillsammans med han. Nä orkar inte skriva mer idag är så trött:P


ha dt fint // Mia

 Love you hun! Always us<3


14 Januari<3

Jag har varit på körskolan ochövningskört=)..Det var lite läskigt men jag gjorde inga större misstag, typ körde över människor mm, så det är bra=D ..Jag ska övningsköra igen nästa onsdag den 21 Januari. Det var faktist jätte kul<3 Tror inte mamma tyckte det var så kul att åka med haha, hon var nog skit rädd. Nä men jag är ju där för att lära mig så det är klart att man inte kör som en gud direkt. Måste in och göra lite teori också, får ta det i början på nästa vecka så har jag helgen på mig att plugga.Idag så ska jag ut till mamma och dem vid 6 tiden, jag ska sova där så jag kan åka med min pappa i lastbilen imorgon=) ..Sen är det alltid lika kul att träffa mina föräldrar och syskon. Har ju mycket att snacka om nu när man inte bor hemma längre. Men innan jag åker ut till dem ska jag laga lite mat till mig och älsklingen.<3 Imorgn ska jag filma för skojs skull när jag åker med pappa haha. Typ mini dokumentär på pappas jobb. vaktmästarn har nyss varit här och kolla över värmen lite, för vi har det jätte kallt i lägenheten på kvällarna. Kallast är det i sovrummet och det är ju inte så himmla mysigt när man ska gå och lägga sig. Men det är för att det drar ifrån sovrums fönstret!! så han skulle skicka hit någon som kan täppa igen där det drar. Får hoppas att det blir bra i slutänden iallafall=)..¨


                                                                                             Bebisen.
har varit jätte livlig idag, specielt när jag skulle köra och köläraren pratade, då sparkade den jätte mycket hehe. Den är nog lite rädd att åka bil med mammsen<3=) idag är det 50 dagar kvar tills vår lilla älskling beräknas komma=) , Nu känns det verkligen att det närmar sig med stora steg!! Jippie Längtar
inatt har jag inte haft så ont i höften, men jag har kännt mig riktigt trött idag. Har köpt hem massa mat med järn i måste verkligen öka mitt järnvärde.Ska prata med barnmorskan på torsdag nästa vecka, för då har jag en tid hos henne. ..asså jag kan inte fatta att det är mindre än 2 månader kvar tills den lilla beräknas komma<3 Men skulle inte förvåna mig om den vägrar komma ut i tid, den vill säkert stanna där inne 2 veckor extra.Men jag hoppas att den kommer omkring  Bf. Ska böna och be den att komma ut då =) haha Men men vi ses när det är dax<3<3 Längtar Super mycket nu<3


// Mia




 Nu är det mindre än 2 månade kvar<3




Jag älskar dig med hela mitt hjärta Jimmie Eriksson<3 Nu är det snart dax att bli föräldrar och det vet jag att vi kommer att klara av bra!<3 // Puss din Mia


13 Januari<3

                                                                   Hejsan alla bloggis läsare<3

Idag så har jag städat lägenheten och lite sånt=)..Sen när älsklinge kom hem vid 4 så hade jag lagat hemagjorda köttbullar med potatis, sås, kokta grönsaker & lingon. Det var jätte gott. Sen när vi hade ätit upp så körde hans bror oss till onoff, så vi kunde hämta vår kamera. På vägen hem fick jag dem att köra in om Lidl och köpa godis..Hehe gott. Jag var en riktig gotte gris idag köpte kinapuffar, chocklad, Oboy och glass<3 MUMS ...Imorgon ska jag köra på körskolan,  jag är riktigt nervös har ju knappt kört innan. Men det ska väl inte vara så himmla svårt. Måste bara få säga att jag älskar vår kamera där är touch screen o allt..=) Den är inte större än insidan av min hand så den är lätt att ta med och så=). Tänkte ta med den ut till mamma&Pappa imorgon och visa den för pappa. Han älskar kameror och sånna saker. =). Sen på torsdag så ska jag åka med pappsen i lastbilen.<3 Det ska bli roligt.

                                                                                       Bebisen lilla<3
Har varit rätt lugn idag, men jag har ändå kännt den =) Inatt hade jag riktig värk nere vid höften igen! Kan inte beskriva den smärtan den är riktigt jobbig, vill bara gråta. Det var nästa så att jag fick gå upp i morse av värken. =/ .. Sen mitt järnvärde vill nog inte stiga jag känner mig så trött och illamående. Försöker att äta brokoli och grönsaker men det verkar inte hjälpa mig. Längtar tills lill*n kommer ut nu är graviditeten snart över. Böjar närma sig slutet vilket både är skönt och läskigt. Jag är rädd för förlossningen men det ska bli skönt att slippa smärta och trötthet, Det bästa av allt är att vi får träffa vår lilla älskling<3



Här var jag i ca v 32 =) (Det är jag och mina småsystrar på bilderna, älskar er<3)




Ha det fint // Mia

12 Januari<3

                                                                              Tjenare alla blogg läsare!
Idag så ska jag ut till mina föräldrar en sväng, mamma kommer snart och hämtar mig och då ska vi till Storköp och handla mat=) ..Efter det ska vi hämta min syster i skolan. Sen blir det nog bara att åka hem till dom och ta det lungt. Men det är alltid lika trevligt att åka ut till dem, man har ju så mycket att prata om nu när jag inte bor hemma mer. Igår så var min pappa och mina systrar här en sväng, det var jätte trevligt. Vi ska nog köra och hämta en dubbel säng idag, eller ja 2 90 sängar som vi slår ihop. =) Vi behöver in säng med ben!!! Det är jätte jobbigt för mig att resa mig från sängen. Usch inatt så har jag haft riktigt ont i ryggen och höften, VÄRLDENS SÄMSTA natt om jag får säga det!!! Just nu vill jag bara att lill*n ska komma ut så att jag får sova bättre iallafall utan smärta. På onsdag ska älsklingen åka upp till Göteborg och arbeta, så då tänkte jag sova ute hos mina föräldrar, gillar inte att vara själv. Sen på torsdag ska jag åka med pappa i den nya lastbilen<3 Ska bli roligt.

                                                                                               Bebisen<3
Inatt så har den lilla varit jätte livlig, men det är inte konstigt när den har varit lugn hela dagen. =) ..Man känner av att den har blivit stor, jag har smärta i ryggen ofta och kan knappt andas när jag ligger på ryggen ibland. Men det ända jag vill nu är att den lilla ska komma ut till oss<3 ..Men som sagt det är ju ändå 52 dagar kvar tills den beräknas komma. Så den behöver mogna till i magen<3 Nu känner man vilka kropps delar den rör och ibland kan man känna precis som att en häl eller en knäskål trycker på magen=)..Det är rätt kul för innan kände man bara buffar&Knuffar! Jag kan knappt fatta att jag har varit gravid i nästan 230 dagar! Shit tiden har verkligen gått väldigt snabbt=) Vi har handlat det mesta nu till den lilla. Vi måste köpa en bilbarnstol, men det får mamma o dem göra när den lilla har kommit ut. Det ska bli spännande och se hur den ser ut, vilken hårfärg mm =) Längtar som bara den!  Vi har tänkt att om det blir en flicka ska vi döpa den till Nova eller Nelly och om det blir en pojke ska den heta Liam=)

Ha det fint // Mia



Magen idag V 32+3 =)

11 Januari<3

                                                                                         God morgon
Ja idag så sov jag och älsklingen till 1 så det kallar jag sovmorgon<3.. SKÖNT! Jag åt lite frukost sen gick jag och älsklingen en runda, det var jätte skönt. Känner mig så duktig och nyttig=) ..Tycker det var jätte skönt väder idag inget regn,snö eller blåst helt perfekt var det=). Idag så ska jag och älsklingen bara ta det lungt och slappa<3 -han ska ju jobba imorgon så han får passa på att ta dt lungt. Själv så gör jag ingeting om dagarna. Har nog aldrig haft det såhär bra, får sova till 12-1 varje dag<3 Skönt. Men snart blir det ändring på det när vår lilla älskling kommer ut<3 då får man nog gå upp rätt tidigt. Inatt så sov jag riktigt dåligt, har haft ont i ryggen och vänt mig hela tiden. Skit jobbigt, men nu känns det mycket bättre. <3 Men jag antar att det blir jobbigare att sova nu på nätterna när man blir tyngre . men jag springer inte på toaletten så mycket nu på nätterna, innan var det varje natt.

                                                                                   Bebisen<3 
Just nu har vår lilla älskling gått in i en period där den inte rör sig så mycket hela tiden, fast den rör sig tillräkligt, så jag vet att den mår bra. Så nu ska väll detta vara i en 2 dagar till eller något. Sen kommer den hyperaktiva lilla älsklingen tillbaka<3 För min del så älskar jag när den sparkar och buffar i magen, ett gott tecken på att den mår bra där inne<3..just nu är jag jätte nyfiken, undrar hur vår lilla älskling ser ut och hur stor den är<3..Jag hoppas att den födds 2 veckor tidigare eller något<3 , Men det förvånar mig inte om jag går över 2 veckor. Bara för att det ska vara jobbigt. Min mormor och min moster ska ner till Tunisien nu den 13 februari och kommer hem den 27:e februari, det hade varit kul om den lilla hade kommit ut tills dom är hemma<3 Men men vi får se vad som hände, Jag ställer in mig på att den kommer 2 veckor för sent så man inte blir besviken. Men mitt bf är 5 Mars<3  Hade varit skoj om den kom samma dag som dom har beräknat=) ..Idag är det 53 dagar kvar tills den beräknas komma<3 Jag vet att man ska passa på att ta det lungt nu innan den lilla kommer men det är så svårt man vill bara att den ska komma nu=)..Är ju jätte nyfiken på hur den ser ut och sånt<3<3

Ha det Fint  //Mia

 We love you<3

10 Januari<3

                                                                                     Hej hej Alla!
Idag så hade jag och älsklingen sovmorgon<3 Mina föräldrar och sykson gick upp till byn med deras 2 hästar idag, eller ja mina systrar red dit och dem gick. Sen ringde min syster (Sandra) och frågade om hon kunde komma hit en runda och det var trevligt. Linda min moster kom också hit. Vi har mest suttit och pratat och lite sånt, vi åt kladdkakor också=) Gott..Sen nu ikväll så har jag och älsklingen städat lite först, sen gjorde vi en jätte god middag som jag kom på=) Sen tände vi ljus så det blev en rätt romantisk eller mysig måltid om man säger så.<3 ikväll sk jag och älsklingen bara mysa och ta det lungt, vi tänkte kolla på filmen om World Trade Center..Usch hemskt när det hände, så många som dog =/ ..

Bebisen<3
Idag har vår lilla älskling varit rätt lugn,  men det är ju inte så konstigt nu när det är trångt för den<3 Men den brukar även vara rätt lungn mellan 4-7..<3 Den har sovstund då och sen lever den loppan på nätterna<3 =) ..Idag är det 54 dagar kvar till Bf<3 Längtar som bara den! 
Mommie and Daddy loves you baby<3




Ha en bra helg! // Mia


     Nu i  V.32     --------->->->      



   Då V.16      ------------>->->    




                                        
Nu är det bara 54 dagar kvar tills vår lilla älskling kommer<3 Jag älskar dig Jimmie älsklingen, tack för att du finns här för mig<3 Du är bland det bästa som har hänt mig<3

Alltid Du&Jag Hun<3


9 januari<3

                                                                                   Hej allihopa!<3
Idag så vaknade jag runt halv 10, av att älsklingen ringde och väckte mig. Han ville att jag skulle komma bort med mat till hans jobb. Vilket jag gick med på då jag behöver motion. Kunde inte somna efter att han hade ringt, så satte mig lite vid datan och sånt. Imorse mådde jag illa vilket jag har börjat göra nu mer & mer på morgonen. Men nu är det slutet på graviditeten, vist den kommer att bli mycket jobbigare men känner redan nu att jag har ont och mår illa. Men när jag tänker på vårt lilla älskade barn så glömmer jag alla bekymer<3 Ska bli så underbart att bli mamma!
Iallafall så gick jag bort till hans jobb runt 12 och medans dem åt middag så åt jag lite frukost och drack saft det var gott=) haha men säg någon gång jag inte äter, tycker det är det ända jag gör nu för tiden. Sen runt 1 så gick jag hemåt, pratade lite med pappa på hemvägen så det gick snabbt att komma hem. På måndag ska han få en helt ny lastbil att köra med..Skönt för han, han har på sista tiden spenderat mycket av sin arbetstid på volvo, för lastbilen har haft ett eller annat mindre fel. Men men får hoppas att det blir bättre nu. Jag ska åka med han någon dag i lastbilen, jag älskar att åka lastbil bara sitta och inte göra någoting. Kan det bli bättre.
Idag slutar älsklingen tidigt, han slutar runt 2 ...<3 Idag ska vi inte gör någoting specielt mest ta det lungt, men det är skönt det med<3 ..

                                                                               Bebbisen<3
Inatt så var bebisen rätt spralig, eller den puttade i min mage<3 ..Sen imorgse var den lung tills jag väkte den=)..Sen nu så håller den igång emellan åt. Jag får inte ha mina armar och händer på magen för då försöker den att putta bort dem. Men jag är så glad när den gör så, jag vet om att den mår bra och är ett litet busfrö<3 Mammas lilla älskling är H*n<3 Idag är den 32 veckor gammal<3..Nu är det bara 8 veckor kvar av min graviditet vilket går jätte snabbt. så nu ses vi snart lilla älsklingen<3  

Ha det fint / mia


Uträkning utgår från dagens datum: Fre 9 jan 2009.
Din graviditet startade Fre 30 maj 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Fre 13 jun 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 225 av 280. (80,4%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 5 mar 2009
Du har 55 dagar kvar till förlossning.



Vecka 32
Kroppen: Man kan lätt bli anfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir anfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

                                                   




                                                                            bilder från idag<3


        

8 Januari<3

God morgon alla =).. Idag så är det ett riktigt snöväder ute, så jag kommer nog bara vara hemma hela dagen:) ..Men det gör ingeting för det måste städas i lägenheten, det börjar bli stökigt. Sen ska jag laga en jätte god middag till älsklingen, fast  NYTTIG för han äter en sorts diet. Men jag tänkte laga potatisgratäng och kycklingsallad eller något sorts kyckling röra får se vad det blir=) Han är uppe och jobbar i jänköping idag, fast nu var de påväg gem så att det har gått fort idag<3
Idag ska min minsta lillasyster rida western ridning<3 Men jag tror hon klarar det bra för hon är begåvad när det handlar om hästar=) Jag är riktigt stolt över henne. Nästa vecka ska jag och mamma åka in till helsingborg och köpa löshår till mig=)..Längtar tycker att det är så roligt att fixa till håret och sånna saker=) Kände mig så elak mot älsklingen igår, han äter inget onyttigt eftersom han är nyttig. Men jag var jätte sugen på kladdkaka, som vi har i frysen så jag värmde kladdkakor och la mig sidan om han i soffan och åt dom. Kändes taskigt. Kändes som att sitta med en stor glass framför ett litet barn. Men jag orkar inte vara nyttig nu, det ska jag vara sen när den lilla är född.<3

Idag så har jag inte känt den lilla så mycket, men h*n sover nog gott i min mage=)..Idag är det 8 veckor kvar tills den beräknade barnafödslen<3 Hade varit skoj om bebben kom exakt torsdagen den 5 mars på sitt bf=) Men det är bara till att vänta och se. =) Det som är absolut mest spännande är hur det lilla livet ser ut, jag är super nyfiken. Men den kan ju inte bli annat än vacker hehe=)<3 Det är rätt kul för det är rätt många som ska ha barn nu på våren 2009=)


Nu ska jag ducha, sen ska jag städa  och laga middag =)..

Så ha det fint alla / Kram Mia


 8 veckor kvar, sen kommer den lilla förmodligen ut =) Love you baby<3


 Tack älskling för att du älskar mig och tar hand om mig =).. Du betyder så mycket för mig<3 Jag älskar dig jimmie<3


 Min syster som ska rida westernridning idag<3 =)

 Här har jag min systers löshår<3..Jag ska köpa blont löshår sen ska vi byta någon slinga så får jag brunt av henne och hon lusa av mig:)...Längtar<3

7 Januari<3

Onsdag idag, idag börjar älsklingen att jobba och de som går på komvux började med idag. Själv så sov jag till 12 sen vid halv 2 så kom min mamma och hämtade mig:)..Var jätte trevligt att få snacka lite med henne och mina systrar<3 Det är ju inte kul att bara sitta hemma hela dagen. Sen beställde jag en körlektion på berndtssons trafikskola i klippan, jag fick en tid på onsdag nästa vecka 11:40. Jag är super nervös, har ju inte kört så mycket innan. <3 jag har försökt börja på körkortet, men när jag läser boken så blir mina ögon pittögda, jag blir så himmla trött så jag måste sova. Men jag ska kämpa på, mitt mål är att få körkortet till sommar. Idag åt jag mat hemma hos mamma o pappa vi åt stekt makrill och potatis mos, det var jätte gott<3 Sen hade pappa köpt hem så att vi skulle äta marängsviss<3 Oh så gott det var! Jag och mamma gick igenom alla barnkläder som hon hade hemma, slutade med att vi fick 3 påsar med barnkläder. Fast det var till barn mellan 0-2 år så det var en massa blandade storlekar, men det gör ingeting. Sen var jag tvungen att visa det för älsklingen när jag kom hem<3
Imorgon ska min mamma gå hem till mig och sen ska vi gå gemensamt hem till dom, ca 6 km.  Det ska bli rätt skönt faktist att få gå ute i friska luften.  Iaf imogon ska min lillasyster och hennes kompis till gråmanstorp och rida westernridning<3 Spännande. Nästa vecka ska min mamma köra mig in till helsingborg så att jag får köpa löshår, det ska bli jätte kul..Jag tycker det är så fint<3 ..

Bebisen i magen<3
Idag har vårt lilla barn levt rövare i magen. Men det är en sån underbar känsla, att få känna att den ligger och knuffar&buffar inuti min mage<3 Tycker lite synd om den nu när det börjar bli trångt, fast jag tror att den gillar det, den känner sig trygg<3  Men jag märker att det är jätte trångt i magen nu för när barnet rör sig så känner jag riktigt hur den spänner ut min mage så mycket det bara går. Imorgon är det exakt 8 vekor kvar enligt de på ultraljud tills bebben ska komma<3 Men jag vill så gärna att den ska komma någon vecka tidigare, men skulle inte förvåna mig om den kommer 2 veckor senare eller något. Får se men så länge barnet är friskt och mår bra får det gärna komma 2 veckor senare. Den kommer när den är mogen för världen <3 Längtar tills den dagen den ligger i min famn eller tills man ser älsklingen hålla vårt älskade lilla barn<3 Spännande=)


Ha det underbart alla //  *+.Mia.+*



=) Jag älskar dig honey<3<3

 mommie and daddy<3

 We love you baby<3 You are our world<3

Magbilder<3

Lite bilder på min mage under graviditeten =)


        



Nu är det bara 57 dagar kvar tills den lilla beräknas titta ut =)<3 We love you


// Mia

6 Januari<3

Idag så har jag varit riktigt trött med, men det har ju med mitt järnvärde att göra. Känns som att hur mycket jag vilar och sover så blir det aldrig bra är så trött så trött. Men imorgon ska jag laga en riktig middag med mycket ärtor och brockoli..Sånt som höjer mitt järnvärde! Vår lilla älskling har börjat buffa med hälen och knäet i min mage, den töjer ut magen tills det inte går mer. Då nu får jag väll bristningar mycket snabbare haha. Men men så länge jag vet att vårt lilla liv mår bra så är det okej för min del. Blir så glad när jag känner den i magen. Då vet jag att den lever och allting står rätt till med den<3 Men måste bara klaga, kan inte tiden gå mycket snabbare det hade varit helt perfekt :) Hatar att vänta vill att den lilla ska komma ut nu. Just nu känner jag inte så mycket räddsla för förlossningen, vill bara att vår lilla älskling ska komma ut<3 Men men det är bara att VÄNTA!<3 Älskar vår lilla bebis så mycket<3

Ja nä nu ska jag kolla på unga mödrar 18:30.

ha det fint /mia




 min mage idag, v 31+4



=)

Ikväll så har jag & älsklingen bakat kladdkaka<3 det är så himmla gott, men nu mår jag jätte illa av alla kakor. Snart så ska vi kolla på ishokey, fast jag kommer säker bara att ligga och prata hela tiden ^^  Nu ska jag läsa lite på olika mamma sidor<3

// Mia



How`s my pregnancy doing? 

5 Januari<3

Idag så ringde min kära mamma och väkte mig, hon påminde mig om att jag ska beställa tid på körskolan. Sen så satt vi och pratade lite extra ett tag. Sen så började jag plugga lite på stadskörning. Sen gick jag och la mig igen och vaknade nu 2 timmar senare =)...Såg att min syster hade ringt, så jag ringde upp henne och pratade nyss med henne och det var trevligt, vi pratar ju inte jätte ofta längre<3<3<3
Usch mitt järnvärde tar kol på mig, jag ligger på 112hp , och som gravid ska man ligga runt 116hp. Så det är lite skillnad...En normal människas hp ska ligga runt 120-140 hp. Men men tänkte börja äta mer saker som innehåller järn. så ska kolla upp det på nätet nu. Älsklingen ligger fortfarande och sover, tycker att han kan få sova ut nu innan han ska börja jobba på onsdag<3 Det har varit så otroligt skönt att ha honom hemma över jul&nyår<3 ..Gud vad jag längtar efter att vår videokamera ska komma in i affären, vill ha den NU! Ska ringa och fråga om den har kommit in nu<3 Annars så ska denna veckan gå åt att plugga på körkortet ..Så mycket jag orkar då! Känner att min kropp börjar bli svagare, jag är så himmla trött och har hont i kroppen över allt. Men gud vad jag längtar efter vårt lilla liv i magen..Längtar tills den finns hos mig och älsklingen.. Men redan från ultraljudet så blev kände både jag och älsklingen Lycka<3 Det är vårt egna lilla barn, och vi kommer att älska det barnet i all evighet<3 känns så underbart att ligga och prata med den och den buffar tillbaka som svar. Förresten när kristel var här så pratade hon med den och la örat på magen, då fick hon en spark på sitt öra. Hon är den första förutom mig&älsklingen då som har känt den<3 Det var rätt kul. fast jag vill att mamma och alla dem ska kunna känna den med..Det hade varit underbart<3 Men men dom får ju iaf mysa och kela med den när den födds<3..Nu är förresten nästan allting fixat till H*n<3 Det ända vi inte har är sängkläder, badbalja & bilstol<3 Helt underbart, nu fattas bara vårt lilla underbara barn<3Vill ha det jätte mycket nu, fast tiden är inte mogen ännu. Det är fortfarande 59 dagar kvar<3 ...Glömmer aldrig när jag hade över 100 dagar kvar och nu är vi snart i mål.<3 Helt underbart, idag så är jag i v 31+3 =)..Det ända jag fruktar innan bebisen kommer ut är förlossningen, Kan knappt föreställa mig den smärtan. Men det ska nog gå bra hoppas jag. Jag tror att det gör ont tills man får syn på det lilla livet, sen glömmer man smärtan<3 Gud min nyfikenhet är på 100% Jag har inte en blekaste aning om vad det kan vara för kön på vår bebis, och jag kan inte föreställa mig hur det ser ut, vill bara ha ut den så att jag får träffa den lilla nu! <3 Vill se hur den ser ut och vilka personligheter den har<3..Jag vill se älsklingen när han blir pappa och hur han blir lycklig, för han längtar minst lika mycket som jag gör<3 Men men det är bara att låta tiden mogna, där är ingeting vi kan göra för du kommer till oss när du är redo älskade vän<3 =)

Ja annars så ska jag väll bara ta det lungt och sova mm idag =)..Ska ut och gå en liten runda senare, jag behöver frisk luft i kroppen så att man kan bli lite piggare<3 När man tittar ut ser vädret jätte mysigt ut, lite kallt men solen skiner ändå till MAX<3 =) Jag måste försöka hålla mig till mit nyårslöfte att jag ska ut och gå lite varje dag. Nä nu ska jag gå och väka min lilla älskling, han kan ju inte sova bort hela dagen =)

Ha det fint //Mia




Måste bara få skriva av mina känslor till de som står mig närmast i denna världen<3 Det är inte ofta man gör det men det är jätte viktigt att verkligen berätta för alla hur mycket de igentligen betyder för en<3 Glöm aldrig att säga hur mycket du älskar dina närmaste här i livet för det gör vi annars för sällan. <3

  - Jag älskar dig syster<3 Är så glad att du finns i mitt liv och du har en väldigt speciell plats i mitt hjärta<3 Du är speciel i din personlighet, men det är så fint och du ska veta att du är min stora förebild fastän jag är din stora syster<3 Har aldrig träffat någon som dig och jag avgudar verkligen din starka personlighet du är en så fin människa<3 Och det är någoting som ingen kan ta ifrån dig<3 Du är min bästa vän Sandra<3

 - Älskar dig Min minsta lillasyster<3 Du är så underbart söt  och det finns ingen i hela världen som skulle kunna ta din plats i mitt hjärta<3 Jag älskar dig till max. Du är min lilla syster som jag alltid har älskat och alltid kommer att älska<3 Tack för att jag har blivit din stora syster<3 Du är min bästa vän Emmy<3


 - Gud kan inte beskriva med ord hur mycket ni betyder för mig, Ni är bland det bästa som jag har fått i mitt liv<3 Och jag tackar gud för att jag har fått er som föräldrar, finns inga bättre än er<3 Är glad för att ni har gjort mig till den människan jag är idag<3 Ni kommer alltid att ha en väldigt speciel plats & stor i mitt hjärta och i mitt liv jag älskar er<3

 - Älskling du betyder så mycket för mig, jag har bara kännt dig i ca 2 år, men det känns som om du har funnits hos mig i hela mitt liv, med dig kan jag vara mig själv och jag är så beroende av dig. Du är min älskade lilla jimmie älskling och du har en väldigt speciel plats i mitt hjärta och liv<3 Jag hoppas att jag kan få älska dig hela mitt liv, du är en så unik och fin människa<3 Jag älskar dig otroligt mycket Älskling <3<3

 - Sen har vi vår lilla älskling, som jag inte kan lägga ut bild på ännu, Kanske om 59 dagar hehe=)..Jag har inte träffat dig ännu men du har en väldigt stor plats i mitt hjärta, kan inte beskriva hur mycket jag älskar dig lilla vännen, jag vill bara ha dig här hos mig. Kärleken till dig är redan stor, men kommer bli ännu större när vi träffas<3 Men det återstår bara att se när vi träffas<3 Jag älskar dig lilla älsklingen för du är mammas lilla älskling och det kommer du alltid att vara<3<3




Sen älskar jag alla i min släkt tack för att ni finns i mitt liv och är så underbara<3
Tack så jätte mycket alla i familjen och släkten för att ni gör mitt liv värt att kämpa för..Jag Älskar er så himmla mycket<3<3


4 Januari<3

Idag så har vi varit nere hos älsklingens pappa och hans familj. Det var jätte trevligt, vi träffar dom inte så ofta heller vilket är synd..Men jag tycker det alltid är trevligt när vi åker ner där=)..Vi åt korvstroganoff, och sen hade monica gjort muffins..GOTT =)..Vi har spelat buzz hos dem. Det är kul vill ha det spelet. Men men annars så händer inte så mycket nu ikväll, bara ta det lungt o kolla på tv eller något sånt<3 Idag är det 60 dagar kvar tills h*n beräknas komma till oss<3 LÄNGTAR super mycket nu. Men vill inte vara med om förlossningen, önskar att man kunde bli nersövd och vakna när det lilla livet har kommit ut hehe. Min räddsla har börjat komma nu mkt inför förlossninge...Jag är jätte rädd för att ha ont! Men jag tror ändå att det kommer att gå bra<3 Idag så har den haft en vanlig aktivitet i magen, den har buffat och knuffat lite på magen<3=) Skönt, nu på onsdag så börjar alla i skolan igen och jag ska inte dit förrens om 1 helt år =) Skönt med lite ledighet<3 Nu ska jag surfa rundor lite på Mammasidorna<3


Ha det fint // Mia



 Love you Jimmie boy<3 Always you and mee hun<3

3 Januari<3

Nu har jag och älsklingen precis kommit hem, vi har varit o handlat frukostbullar och kakor på fiket, jag köpte en semla och älsklingen en vaniljmunk<3 Igår fick vi jätte söta baby kläder av Kristel&Marcus. Jätte snällt. Idag så ska jag och älsklingen bara vara hemma o ta dt lungt, vi har tvättid idag, har ju inga kläder eftersom allting ligger i tvätten. Så vi måste tvätta. Äntligen så är man inne på v 31...Jätte skönt att vi snart ska få träffa vårt lilla älskade barn. Igår så var det jäötte trevligt. Först kom min lillasyster hit, sen kom Kristel, marcus och theo hit och sen kom mamma, pappa och emmy hit och sen kom linda hit en sväng. Så det var full rulle hemma hos oss, Jag körde även den vagnen som vi ska köpa av kristel&marcus..Den var jätte söt. Den är blå i färgen<3 Imorgon ska vi ner till älsklingens pappa som bor vid Kävlinge. Sist vi träffade dem var för 5 månader sen. Det var ett tag sen, vi ska äta middag där imorgon..
Nä nu ska jag in och ducha =)

Ha det fint //Mia




=) Kläderna vi fick av kristel och Marcus, de är jätte söta.<3


=)  Jag älskar dig älskling<3...Vi kommer att bli världens bästa föräldrar till vårt lilla kärleksbarn<3..Älskar dig jimmie nu och föralltid<3 // Din mia


2 Januari<3

Idag så gick jag och älsklingen upp vid 8, för vi skulle vara hos barnmorskan 10:15. Hos barnmorskan så tog hon blodtrycket, jag låg på 110 genom 70. Sen tog hon mitt hp värde som låg på 112. Så ska fortsätta med järntabletterna. Sen det bästa av allt jag&älsklingen fick höra vårt barns hjärtljud, underbaraste känslan som finns =)<3 We love you baby<3 Första gången älsklingen hörde hjärtljudet<3 ...efter barnmorskan så gick vi hem till älsklingens bror och vid 12 så  gick vi till pizzerian..Gott jag åt kebabrulle & älsklingen åt pizza=) Sen gick vi till netto och handlade bröd,godis och barn lådor till skötbordet skit söta<3


Idag så gick jag in i v 31+0 =) Lyckligast <3 Den lilla har varit jätte aktiv idag, den puttar på mammas mage och töjer ut den till max..Hehe men det är så underbart med det lilla livet<3 och bättre blir det när den kommer ut =)


Uträkning utgår från dagens datum: Fre 2 jan 2009.
Din graviditet startade Fre 30 maj 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Fre 13 jun 2008 (ägglossningen).
 Du är på dag 218 av 280. (77,9%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 5 mar 2009
Du har 62 dagar kvar till förlossning.


Vecka 31
Kroppen:
Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av t.ex stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som t.ex att gå i trappor och bära tunga saker.


Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.


Lite som har hänt nu under graviditeten.
[x] Graviditets testet visade possitivt
  ---------- [17 juli - 2008 ]  
[x] Inskrivningen            ---------------------------------[25 Augusti- ]   
[x] Ultraljud                          -------------------------------[6 Oktober]     
[x] Mödravårdcentralen      ----------------------------  [9 Oktober]     
[x] Försäkringskassan, lämnade in om föräldrapenning  ---- [22 Oktober]
[x] Mödravårdcentralen        -------------- ----------------------------- [17 November]
[x] Föräldrakurs Jag+Pappan<3  --------------------------------------[3 December]
[x] Glukosprov   -------------------------------------------------------------[9 December]
[x] Mödravårdcentralen   ------------------------------------------ [2 Januari 2009 ]

Ska ske!
[ ] Föräldrakurs         --------------------------------[13 Januari 2009 ]
[ ] Föräldrakurs         --------------------------------[19 Januari 2009]
[ ]MödraVårdcentralen  -------------------------- [22 Januari] 
[ ] Vårt älskade lilla barn beräknas att föddas ----[ 5 Mars 2009]




Ha det fint // *+ Mia+*




 Lådorna som vi köpte idag till skötbordet<3 =)



Magen v 31<3 - We love you baby<3

     
  

1 Januari 2009<3

Idag så har jag och älsklingen min inte gjort så mycket bara tagit det lungt. Mitt nyårs löfte är att jag ska försöka ut och gå minst 20 minuter varje dag och att jag ska ta mitt körkort, Körkortet ska jag jobba sten hårt med men att ut och gå 20 minuter varje dag får vi se. Jag ska hålla det så gott det går iallafall. Jag ville inte bryta mitt löfte första dagen så jag och älsklingen gick till macken och köpte godis, sen så  gick vi en liten runda=).. Sen så har jag tittat på tv och sovit lite<3 Älsklingen har suttit vid datan och spelat. Sen så blev jag super sugen på något sött, vilket vi inte har hemma. Så det var bara till att göra pannkakor<3 Det var jätte gott..Jag fixade ihop smeten och älsklingen stekte upp pannkakorna, skönt för det är så tråkigt att stå vid spisen och steka hehe. Men det blev jätte lyckat. Sen har jag och älsklingen kollat lite på film. Imorgon så är det dax att åka till barnmorskan igen, vi ska vara där vid 10:15. Älsklingen ska med mig och för första gången höra Vårt barns hjärtljud..Känner mig så glad att han äntligen ska få höra det, för det är en väldigt speciell upplevelse.Kan knappt vänta vill att vårt lilla kärleksbarn ska komma ut nu hehe.<3Går inte beskriva hur mycket jag älskar vårt barn..Även om jag inte har sett den utan bara känt den så är det väldigt speciellt. Har ju sett på ultraljud och det slår allt. Var så underbart. Sen efter barnmorskan så ska vi SYNDA, vi ska äta pizza till frukost <3 ..Nä nu ska jag kolla på lite på tv, sen ska jag sova så man orkar upp med bussen imorgon. Ska ju ta bussen 9 så får gå upp klockan 8. Jobbigt kommer det att bli. brukar sova till 11-12 =)

Ha det fint och lycka till med det nya året // Mia




 --- 9 veckor kvar idag tills vi är beräknade att bli föräldrar<3 Älskar dig älskling jätte mycket ska bli så underbart att få ett barn med dig<3


Vår Nyårsafton 2008/2009<3

Bilder från vårt slut på detta året<3



Min och älsklingens början på Nyårsafton<3 

             Love You Jimmie Eriksson          <3


Sen åkte vi hem till mina föräldrar, där fick vi kalashattar och en drink..Min var utan alkohol såklart<3 Sen tog min mamma kort på mig och mina syskon, nu när jag är gravid kan det vara skoj att ha en bild på oss från i profil. Sen så åt vi Räkmackor och efter det blev det godis. Det var jätte trevligt och GOTT <3

Älska<3    Mina älskade föräldrar<3 tack för en underbar kväll =)




<3    Jag och Mina systrar  <3    <3

=)





 ---  Sandra, Jag, Emmy och Emmy kompis Elvira



Först så roade vi oss i familjen, Sen efterhand så trillade det in massa folk efterhand  Vilket var trevligt =). <3 Sen runt 9-10 tiden så körde vi upp till min farbror, som bor i byn. Där hade vi med jätte trevligt. Vissa drack och vi tittade på bilder som min farbror har tagit i Liberia. De var riktigt fina. Kan verkligen inte förstå hur man kan få så bra bilder med en vanlig liten kamera<3 Det hade han gjort väldigt fint. Men det var jätte trevligt där, sen efter vi hade varit där i några timmar så gick vi in på flyget. Där  mötte vi lite fler personer som vi känner, sen smällde vi raketer och välkommnade det nya året.

med kalas hatt Älsklingen med en Kalas hatt<3          =) Mamma <3   =) Pappa Med sin kalas hatt<3          =)  Älsklingen och pappa<3

=) Roar sig hehe<3 ..=)                       Bobbie och hans tjej Sen kom Bobbie & Christina =)

 Sen trillade Marco och Sandra in =)        ..

=)    <<-------->>    =)       Sen kom linda & Emilia<3

wilma<3 Wilma med kalas hatt<3 , mamma&pappas hund =)

När dom har fått i sig några groggar, whisky och öl =)<3
<3  =) 

Min syster satte fast sitt löshår på mig, det var brunt så såg inte riktigt ok ut kanske.. Men jag är verkligen helt 100 på att jag ska köpa löshår. Det var biligt med bara 850kr. Fast jag ska färga håret när vår lilla älskling har blivit född. Då blir det finare med löshåret med<3 Nu ser det rätt roligt ut eftersom vi inte har fixat till det så noga men men det får duga =)
      =)     =)


Sen så körde vi hem till min farbror, efter att vi hade lämnat av sandra&marco på en annan fest =)

<3  <<-->>     Äslklingen stod och dansade med Bobbie utanför bilen<3


 Krister, min farbror som vi var hemma hos <3

                                                                          




                                                                      Bilder från flyget<3

                   
         
        
                  

      

Nyårs pussen<3 Älskar dig älskling =)




Sen så åkte vi hemåt, Tack alla för en underbar Nyårsafton<3 

  Älsklingen&Bobbie i bilen påväg hem =)  
  Det ser ut som om mina systrar har haft trevligt ikväll =)
 Hejdå =) 


Lycka till alla med det nya året<3  // *+*+.Mia.+*+*